top of page
Bemiddelingskosten

De Hoge Raad heeft u een uitspraak gedaan over makelaars en bemiddelaars die bij de huurder en verhuurder kosten in rekening brengen. De wet verbiedt om 'twee heren' te dienen. De woonbond heeft een uitgebreide website met tips over dit onderwerp en kan u hulp bieden. Als u bent verzekerd voor rechtsbijstand dan kunt u hulp van uw verzekeraar vragen. Kassa en de NVM hebben voorbeeld dagvaardingen die u kunt gebruiken als u zelf wil gaan procederen. Als u klikt op het logo van 'de Rechtspraak' vindt u een voorbeeld van iemand die zelf (zonder advocaat) is gaan procederen en heeft gewonnen! Wilt u ondersteuning van JuristBrabant.nl? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

 

Volgens huurplatform Pararius uit Amsterdam zou de uitspraak niet alleen positieve effecten hebben. Verhuurders hebben de kosten nu verwerkt door de huren te verhogen. In het Brabants Dagblad wordt beschreven dat veel huurders niet naar de rechter durven te gaan gezien de kosten en risico's van een procedure.

Update: inmiddels zijn er steeds meer procedures over dit onderwerp gevoerd. Niet altijd zijn de bemiddelingskosten onverschuldigd betaald. Klikt u op het groene duimpje om te lezen wanneer de vordering wel wordt toegewezen en op het rode duimpje voor een afwijzing van een dergelijk verzoek. Sommige makelaars en verhuurders proberen door het opheffen van hun b.v. en met een andere b.v. verder gaan onder hun claims uit te komen. Klikt u hier om een uitspraak over een dergelijke zaak te lezen. Als u meer wil lezen over vereenzelviging klikt u hier. Of een gewonnen zaak tegen Maxx huurmakelaar.

bottom of page