top of page

Hoe kunt u het voogdij vastleggen?

 

U denkt er waarschijnlijk liever niet over na als ouder(s) over de situatie dat u overlijdt en uw minderjarige kind achterblijft. Wie gaat dan uw kind opvoeden? Het is verstandig dat u bepaalt wie uw kind(eren) dan mag opvoeden. Dat kan tegenwoordig op twee manieren: een testament of door een 'aantekening gezag na overlijden'. 

 

Een 'aantekening gezag na overlijden' kunt u via digitale loket van de Rechtspraak vastleggen. Om in te loggen heeft u uw BurgerServiceNummer (BSN) en uw Digid nodig. Als u op de foto klikt komt u op de website van de Rechtspraak met het digitale loket.

 

Ook kunt u de voogd aanwijzen in een testament. Vaak wordt de voogd ook benoemd tot executeur en bewindvoerder. Door een bewind vast te leggen tot bijvoorbeeld een leeftijd van 23 jaar kan de voogd/bewindvoerder langer toezien over uw vermogen en uw kind leren daarmee op een verantwoorde manier om te gaan. Wanneer u op let logo van de KNB klikt ontvangt de folder van de KNB over gezag en voogdij. Let op de folder is wel uit 2008, er staat nog niets in over het digitale loket van de Rechtspraak.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door ExpertErfrecht.nl en SpecialistErfrecht.nl​.

bottom of page