top of page

96 Rv procedure: voorkom een dure advocaat

 

Wanneer u uw zaak niet door een kantonrechter mag laten behandelen dan is de Rechtbank bevoegd een rechtzaak te behandelen. Artikel 93 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv.) bepaalt dat de kantonrechter bevoegd is vordering van maximaal € 25.000,- in behandeling te nemen en zaken over arbeids-, huur en consumentenrecht.

 

Stel dat u een bedrag van € 30.000,- (of meer) zou willen vorderen dan heeft u bij de Rechtbank een advocaat nodig. Indien u niet voor rechtsbijstand bent verzekerd of aanspraak maakt op een toevoeging dan kunnen de kosten voor u daardoor flink oplopen. De wet biedt u ook de mogelijkheid om via artikel 96 Rv. voor te leggen aan de kantonrechter. Voorwaarde is dan wel dat ook uw wederpartij de zaak door de kantonrechter via artikel 96 Rv. wil laten behandelen. Het is dan verstandig wel uitdrukkelijk af te spreken dat bij de mogelijkheid tot een hoger beroep willen behouden. Partijen moeten de kantonrechter wel vragen hoe de procedure aan te vangen, dat kan soms het beste met een dagvaarding soms via een verzoekschrift, zo ook de rechter te Amsterdam.

 

Als u op het logo van de Rechtspraak klikt vindt u een uitspraak met meer uitleg over een 96 Rv. procedure. Wanneer u klikt op gouden weegschaal leest u meer over de artikel 96 procedure in vakliteratuur. De 96 Rv. procedure is bijvoorbeeld goed te gebruiken bij een burengeschil. Het blijft verstandig om bij een procedure een ervaren jurist te vragen. Dat vergoot uw kansen op succes en een redelijke oplossing voor u aanzienlijk. Neemt u vrijblijvend contact op met JuristBrabant.nl.

bottom of page