top of page
mr. J.G. Borgesius (Jakob)
Oud kandidaat notaris familierecht
Senior N.V.R.A.-jurist

Goede juridische dienstverlening in een prettige sfeer vind ik belangrijk. Ik heb ervaring als kandidaat notaris in het familierecht bij Daamen De Kort Van Tuijl notarissen te Tilburg en Smeets en Weijmer notarissen te Goirle. Vervolgens heb ik als erfrecht-specialist en jurist Civiel recht bij Arag rechtsbijstand gewerkt. Kwaliteit is essentieel daarom ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Rechtskundige Adviseurs (NVRA), de Juristen-vereniging Appartementsrecht (JvA), Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) en de Vereniging voor Burgelijk Recht (VBR). Als (oud) kandidaat notaris ben ik aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en donateur van de Stichting ter bevordering van de Notariële Wetenschap.

Bent u verzekerd voor rechtsbijstand?

Als u voor rechtsbijstand bent verzekerd, mag u kiezen voor een jurist of advocaat bij een procedure bij de kantonrechter. Een jurist van de rechtsbijstandverzekeraar heeft gemiddeld 8 uur om aan uw zaak te besteden. Binnen die uren moet de jurist de zaak met u bespreken, processtukken opstellen, reizen en een pleidooi voorbereiden. Een advocaat kan u ook helpen bij een kantongerechterprocedure, echter de kosten van een advocaat zijn vaak hoog waardoor hij maar een beperkt aantal uren aan uw rechtzaak kan besteden. Heeft u een probleem met uw rechtsbijstandverzekeraar? Hier leest u meer.

 

Heeft u een laag inkomen of weinig vermogen?

Dan kan het Juridisch Loket u mogelijk helpen of een van de Rechtswinkels in Brabant.

JuristBrabant.nl hanteert betaalbare uurtarieven vanaf  € 100,- per uur exclusief btw inclusief kantoorkosten (€ 121- inclusief BTW). De tijdsbesteding wordt per 3 minuten geregisteerd. Bespreking kunnen plaats vinden door heel Noord-Brabant, meestal in een kantoor of informeel in een hotel.

 

Wanneer u voor rechtsbijstand bent verzekerd, dan is er overleg met uw verzekeraar nodig. Momenteel kan ik door drukte nauwelijks nieuwe zaken aan nemenGraag bespreek ik uw zaak eerst gratis en vrijblijvend. U kunt contact met me opnemen via 'Gratis tips'. Alles in een kort en simpel overzicht:

bottom of page