top of page

Juridisch loket & Rechtswinkel

Als u een juridisch probleem heeft en een laag inkomen heeft kunt u aankloppen bij het Juridisch Loket. Het Juridisch Loket heeft ook inloopspreekuren. Voor een toevoeging dient u wel een eigen bijdrage te betalen. Alleen indien u totaal geen inkomen of vermogen heeft hoeft u de eigen bijdrage te betalen, volgens de Hoge Raad. Een advocaat en een NVRA-jurist dient vooraf te vragen of u in aanmerking komt voor een toevoeging. Als u dat niet doet kunnen de kosten aardig oplopen bij een advocaat, zie bijvoorbeeld een rechtzaak hierover in Roermond.

 

In steden als Tilburg, Eindhoven, Oss, Breda en Den Bosch zitten ook Rechtswinkels. De vrijwilligers van de rechtswinkels staan u kosteloos bij in zaken op bijvoorbeeld het gebied van: huurrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht.

 

Op deze site vindt u de websites van het Juridisch Loket en de Rechtswinkel bij u in de buurt. JuristBrabant.nl is vrijwilliger bij de rechtswinkel te Eindhoven.

Pas op er zijn ook een 'nep' rechtswinkels actief!

Zoals EindhovenseRechtswinkel.nl, TilburgseRechtswinkel.nl, deze 'rechtswinkels' zijn niet gratis maar worden door een bedrijf Pretoga uit Den Haag gerund. Ook een engelse b.v. 'Itebo LLP' maakt reclame met 'gesubsidieerde juridische hulp bereikbaar tot 21:00 uur', maar als u belt moet u onnodig € 0,90 per minuut betalen! Bel dus niet het 0900-nummer van JuristAandeTelefoon.nl. 

 

Kies gewoon voor het volledig gratis advies van een student. JuristBrabant.nl adviseert u gewoon gebruik te maken van één van de rechtswinkels.

bottom of page